Oh Snap Grfx is de creatieve studio van freelance vormgever en art director Wouter Lierman. Een gerenommeerde freelancer met meer dan 10 jaar ervaring binnen de reclame en communicatie sector.

Wouter groeide op in een creatieve familie en ging op jonge leeftijd reeds naar de Kunst Academie. Hier leerde hij niet enkel omgaan met diverse gereedschappen maar kreeg hij ook een eerste basis kennis mee van kleur en esthetiek. Met een facinatie voor de verborgen kracht van beeldtaal in zowel reclame als streert art nam hij als tiener reeds de bewuste keuze voor een opleiding in de drukkerij. Hier kon hij experimenteren met diverse druktechnieken, inkten, papieren en ontdekte hij zijn liefde voor de prepress software van het Adobe pakket… De oneindige creatieve mogelijkheden van deze programma’s en hun uitvoering  brachten Wouter verder in de richting een opleiding ‘Publiciteit en etalage’.

Na een 7de specialisatiejaar werd het tijd om Brugge te verlaten en trok Wouter naar Gent voor de bacheloropleiding ‘Beeldende vormgeving’ aan LUCA – School of arts. Zijn gedrevenheid en passie resulteerde in een onderscheiding voor zijn eindwerk en nog voor Wouter het goed besefte kon hij reeds aan de slag in één van de grootste reclamebureaus van België.

Hier ontwikkelde Wouter heel wat commerciele inzichten, werkte hij vlot samen met de creatieve duo’s en wist hij tal van klanten te overhalen met zijn creaties. Maar toch bleef hij ergens op zijn honger zitten. Wouter had nood aan artistieke vrijheid en nieuwe uitdagingen. Naast zijn vaste job kreeg hij reeds tal van uitnodigingen om opdrachten te verwezelijken en in 2012 ging Wouter aan de slag als freelancer onder het alter ego “Oh Snap Grfx”. Hierdoor creërde hij niet enkel de mogelijkheid om te werken voor agentschappen, grote brands en mulitnations, maar kan hij ook zijn expertise delen met jonge starters, eenmanszaken en KMO’s.

Sinds de opstart van Oh Snap Grfx deed Wouter reeds tal van artistieke bijdragen voor projecten en klanten als Hello Bank, Red Bull, Stad Gent, Stad Oostende,… Maakte hij tal van illustraties en infografieken voor o.a. Knack, Knack Focus, News Week, UGent,… En wordt Wouter op regelmatige basis ingezet als creative versterking bij tal van communicatie- en reclamebureaus.”

Team

Een kleine studio met een grote liefde voor vormgeving, branding & illustratie.

Wouter Lierman

Founder – Art Director

Wouter Lierman

Office Management

Wouter Lierman

Grafisch Ontwerper

Wouter Lierman

Illustrator

Een hand vol tevreden klanten