Oh Snap Grfx is de creatieve studio van freelance vormgever en art director Wouter Lierman. Een gerenommeerde freelancer met meer dan 10 jaar ervaring binnen de reclame en communicatie sector.

Wouter groeide op in een familie vol creativiteit en trok op jonge leeftijd reeds naar de Kunst Academie. Daar leerde hij niet alleen om te gaan met verschillende gereedschappen, maar kreeg hij ook zijn eerste lessen over kleur en esthetiek. Zijn fascinatie voor beeldtaal in zowel reclame als street art leidde hem naar een opleiding in de drukkerij. Hier kon hij experimenteren met diverse druktechnieken, inkten, papiersoorten en ontdekte Wouter zijn liefde voor de prepress software van het Adobe pakket. Zijn enthousiasme voor de eindeloze creatieve mogelijkheden van deze programma’s bracht hem verder in de opleiding ‘Publiciteit en Etalage’.

Na zijn 7e specialisatiejaar verliet Wouter Brugge en trok hij naar Gent voor de bacheloropleiding ‘Beeldende Vormgeving’ aan LUCA – School of Arts. Dankzij zijn gedrevenheid en passie behaalde hij een onderscheiding voor zijn eindwerk.


Al snel vond hij een baan bij een van de grootste reclamebureaus van Belgiƫ, waar hij zijn commerciƫle inzichten ontwikkelde en succesvol samenwerkte met creatieve teams. Toch bleef er iets knagen. Wouter verlangde naar artistieke vrijheid en nieuwe uitdagingen.


Naast zijn vaste baan ontving hij talloze uitnodigingen voor opdrachten, dus besloot hij in 2012 om als freelancer aan de slag te gaan onder het alter ego “Oh Snap Grfx”. Hierdoor kreeg hij de kans om te werken voor grote bureaus, bekende merken en multinationals, en kon hij zijn expertise delen met jonge ondernemers, eenmanszaken en kleine bedrijven.


Sinds de lancering van Oh Snap Grfx heeft Wouter diverse artistieke bijdragen geleverd aan projecten en klanten zoals Red Bull, Hello Bank, Niko, Stad Gent,… Hij heeft talloze illustraties en infografieken gemaakt voor publicaties zoals Knack, Knack Focus, News Week, UGent, en wordt regelmatig ingeschakeld als creatieve ondersteuning door verschillende communicatie- en reclamebureaus.


Zin om samen de mogelijkheden van jouw volgende projecten te bespreken?
Neem vrijblijvend contact op voor een prijsofferte op maat.