Oh Snap Grfx is de creatieve studio van freelance grafisch vormgever en illustrator Wouter Lierman.

Ik groeide op binnen een artistieke familie en leerde zo op jonge leeftijd de verborgen kracht van beeldtaal kennen. Tijdens de middelbare school maakte ik dan ook bewust de keuze voor een opleiding in de drukkerij. Daar lieten ze me experimenteren met diverse druktechnieken en zo kwam ik voor het eerst in contact met prepress software als Adobe Indesign, Illustrator en Photoshop. De oneindige mogelijkheden van deze programma’s boeiden me enorm en duwden me richting de opleiding ‘Publiciteit en etalage’. Na een 7de specialisatiejaar werd het tijd om Brugge te verlaten en trok ik naar Gent voor de bacheloropleiding ‘Beeldende vormgeving’ aan LUCA – School of arts. Mijn gedrevenheid en passie resulteerde in een onderscheiding voor mijn eindwerk en nog voor ik het goed besefte kon ik aan de slag in één van de grootste reclamebureaus van België. Maar dat stilde mijn honger niet.


Ik had nood aan artistieke vrijheid en wilde mijn talenten niet beperken binnen één bepaalde sector. Daarom vond ik in 2013 dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ging aan de slag als freelancer onder het alter ego ‘Oh Snap Grfx’. Hierdoor creëer ik niet enkel de mogelijkheid om te werken voor grote brands, agentschappen en multinationals, maar ook om mijn expertise te delen met jonge starters, eenmanszaken en KMO’s.

 

Sinds de opstart van Oh Snap Grfx deed ik reeds artistieke bijdragen voor tal van projecten en klanten als Hello Bank, Red Bull, Stad Oostende, Knack Focus, News Week, Jansport, Carlsberg,… Zo kwamen meer dan 100 infografieken uit Knack van mijn hand en word ik op regelmatige basis ingezet als creative versterking bij tal van communicatie- en reclamebureaus.”

 

Zin om samen de mogelijkheden van jouw volgende projecten te bespreken? Neem vrijblijvend contact op voor een prijsofferte op maat.